Werkwijze

Telefonisch kennismakingsgesprek

 

Voordat we beginnen met een paardencoachsessie,  plannen we een telefonisch kennismakingsgesprek in (10 min).

 

In dit gesprek bespreken we de vragen en wat jouw verwachting is en of we samen aan de slag gaan.  Daarna plannen we een afspraak voor de intake in.

 

*Indien de problematiek te complex is, verwijs ik door naar een Equine assisted therapeut. Zoek je een therapeut zie de website van het KREAC

Intake

 

Hulpvraag

 

Tijdens de eerste afspraak vindt een intake plaats, waarin we jouw eventuele hulp- coachvraag bespreken. Het kan ook zijn dat je geen vraag hebt en er spontaan in het moment een vraag ontstaat of dat je open een sessie ingaat.

 

Dan starten we in de rijbak of andere ruimte en bekijk ik of we één of meerdere paarden in gaan zetten. We werken o.a.. vanuit een activiteit die als metafoor staat voor de situatie of we zetten andere werkvormen in om helderheid te krijgen.

 

We beginnen met de sessie en kijken samen waar je nu op dit moment in jouw leven staat.

Wat zou je graag willen en wat heb je daarvoor nodig?

 

Sessie

 

Misschien ben je nieuwsgierig wat een paardencoachsessie voor jou kan betekenen en wil je eerst ervaren hoe het coachen met paarden in zijn werking gaat, dan kun je kiezen voor een losse sessie. (Individuele en duo sessies zijn mogelijk). Maar het kan ook zijn dat je een hulpvraag hebt, waar je een aantal sessies voor nodig hebt.

Het aantal sessies varieert van 3 tot het aantal keer dat voor jou nodig is.  Dat is per persoon en situatie verschillend.

Onderhoudssessie

Nadat je een aantal sessies hebt gedaan, kun je kiezen voor zo nu en dan een onderhoudssessie. Zoals een auto met enige regelmaat onderhoud nodig heeft, zo hebben wij als mens soms ook een 'check' nodig. Tijdens die check kunnen we kijken hoe het met je gaat en waar je tegenaan loopt. Van hieruit kun je weer vrijblijvend kijken of je meer nodig hebt.